Положення про Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області

Положення про вебсайт Управління освіти Ніжинської міської ради

Карта закладів освіти підпорядкованих Управлінню освіти

Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту "AIKOM"

Наказ №09 від 18.01.2023 "Про доповнення списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2022-2023 н.р."

Наказ №6 від 10.01.2023 "Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію"

Наказ №150 від 20.12.2022 "Про посилення контролю за виконанням вимог законодавства щодо забезпечення функціонування української мови як державної у закладах та установах, підпорядкованих Управлінню освіти"

Стратегія розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Ніжинської територіальної громади на 2022-2024 роки

План мережі закладів освіти на 2020-2024 роки

План роботи Управління освіти 2024 рік

Наказ 121 від 12.10.2021 р. "Про затвердження Порядку проведення контролю за діяльністю закладів освіти (установ), підпорядкованих Управлінню освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області"

Пропозиції директорів до плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти на 2022-2023 навчальний рік

Виступ начальника Управління освіти Валентини Градобик на сесії Ніжинської міської ради 20.01.2022

ВПП ООН

Наказ №94 про прозорість та відкритість

Новини

29 листопада на базі НВК №16 відбулася Колегія Управління освіти. Були присутні працівники Управління освіти, керівники (директори) та педагоги закладів освіти й установ, запрошені представники поліції, ДСНС, Ніжинського міськрайонного відділення ДУ.

 

На порядок денний винесені такі питання:

 

1. Підсумки роботи Управління, закладів та установ щодо виконання заходів безпеки у 2023 році.

Оксана Поливко, спеціаліст Управління освіти, розповіла про виконання плану безпеки, провела загальний аналіз укриттів та покращення умов перебування у них здобувачів освіти.

 

Василь Степаненко, завідувач відділення організації епідеміологічного дослідження Ніжинського міськрайонного відділення ДУ "Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" виступив з інформацією про інфекційні захворювання, виконання плану щеплень від кору, дератизацію та стан захворювання на лептоспіроз.

 

Аліна Сілич, провідний інспектор ВЗНС Ніжинського РУ ГУ ДСНС України у Чернігівській області, поділилась інформацією про класи безпеки та зазначила основні вимоги до зонування.

 

Тетяна Дахно, начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області, майор поліції, зазначила про необхідність роботи з учнями та батьками, щодо дотримання правил дорожнього руху, ознайомила з правопорушеннями, вчиненими неповнолітніми.

 

Катерина Сілівоненко, практичний психолог Ніжинської гімназії №14 виступила з темою: «Психологічна безпека особистості як запорука формування психічного здоров`я учасників освітнього процесу»

 

2. Про забезпечення інклюзивним навчанням осіб з особливими освітніми потребами у закладах дошкільної, загальної середньої освіти. Створення умов для організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

 

Валентина Ступак, директор ІРЦ, розповіла про організацію інклюзивного навчання в закладах освіти, про діяльність асистента та про основні матеріали для роботи з дітьми з особливими потребами.

 

Альона Жилінська, асистент вчителя гімназії №2, виступила з темою: «Психолого-педагогічний супровід осіб з особливими освітніми потребами в умовах ЗЗСО»

 

Дар’я Козел, асистент вихователя ЗДО №17, поділилась досвідом психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами у ЗДО.

 

3. Про компетентності учнів 5-6 класів в адаптаційному періоді та виклики базового предметного навчання (7-9 класи) НУШ

 

Надія Горбач, спеціаліст Управління освіти, зазначила основні компетентності НУШ та переваги інтегрованого навчання.

 

Сергій Никонець, директор Ніжинської гімназії №10, доповів про управлінські аспекти при формуванні компетентностей в учнів 7-х класів НУШ (пілотний проєкт) у Ніжинській гімназії №10.

 

Валентина Градобик зробила підсумки участі закладів освіти у грантах та проєктах, фінансуванні закладів та проведення масових заходів на території закладів освіти.

 

Колегія завершилася обговоренням питань та відповіддю на них. Члени Колегії ухвалили рішення щодо кожного питання.

 

 

Дякуємо всім учасникам за активну участь!

 

 

 

Ми у соцмережах