Положення про Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області

Положення про вебсайт Управління освіти Ніжинської міської ради

Карта закладів освіти підпорядкованих Управлінню освіти

Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту "AIKOM"

Наказ №09 від 18.01.2023 "Про доповнення списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2022-2023 н.р."

Наказ №6 від 10.01.2023 "Про затвердження розміру фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію"

Наказ №150 від 20.12.2022 "Про посилення контролю за виконанням вимог законодавства щодо забезпечення функціонування української мови як державної у закладах та установах, підпорядкованих Управлінню освіти"

Стратегія розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Ніжинської територіальної громади на 2022-2024 роки

План мережі закладів освіти на 2020-2024 роки

План роботи Управління освіти 2024 рік

Наказ 121 від 12.10.2021 р. "Про затвердження Порядку проведення контролю за діяльністю закладів освіти (установ), підпорядкованих Управлінню освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області"

Пропозиції директорів до плану оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти на 2022-2023 навчальний рік

Виступ начальника Управління освіти Валентини Градобик на сесії Ніжинської міської ради 20.01.2022

ВПП ООН

Наказ №94 про прозорість та відкритість

Новини

Ми живемо в непростий час, який вимагає не лише патріотизму, громадянської позиції, а й появи лідерів нової формації. Людей компетентних, з критичним мисленням, з умінням мислити неординарно та бажанням брати відповідальність на себе, змінюватися, розвиватися заради майбутніх успіхів та процвітання нашої держави.

 

Задля розвитку лідерства існує безліч форм роботи. Однією з напрямків розвитку лідерства в учнів є учнівське самоврядування, в якому кожна молода людина може реалізовувати, проявляти та розвивати себе у різних напрямках.

 

12 березня на базі Ніжинського будинку дітей та юнацтва відбувся міський фестиваль-конкурс учнівських моделей самоврядування “Успішний досвід учнівського самоврядування міста Ніжина” серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів, який проводився Управлінням освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області спільно з гуртком «Лідер», що функціонує на базі Ніжинського будинку дітей та юнацтва, в рамках проєкту «Лідерство Об'єднує» створений у межах програми UPSHIFT, яку в Чернігівській області реалізується Громадською організацією «Агенція локальних ініціатив», за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.

 

Даний конкурс складався з двох турів:

 

І тур — Онлайн формат — безпосередньо в загальноосвітніх навчальних закладах створювалися відеопрезентація діяльності учнівського самоврядування (парламенту) школи, де зазначалися форми та напрямки діяльності учнівського самоврядування, розкривалися основні збори, засідання колективу учнівського самоврядування, різні проєкти, заходи, конкурси, акції та інші форми діяльності, які були реалізовані в 2023 році.

ІІ тур — Офлайн формат — чаювання між учасниками конкурсу у форматі "Що? Де? Коли?" по завершенню якого відбулися підсумки та оголошення результатів конкурсу.

 

У конкурсі взяли участь учні 7-9 класів представники учнівського самоврядування 14 закладів загальної середньої освіти міста Ніжина.

 

Кожна команда лідерів доклала чимало зусиль для створення відеопрезентації, де описували основну структуру свого учнівського самоврядування та розкривали напрямки своєї роботи через низку заходів, серед яких: благодійні акції, різноманітні челенджі, творчі роботи, флешмоби, виховні та навчальні заходи тощо. Ну й звичайно активно та завзято брали участь у другій частині, де відповідали на непрості запитання.

 

І хоча всі команди були гідні, за підсумками оцінок журі у двох турах перемогу здобули:

І місце — команда Ніжинського навчально-виховного комплексу №16 "Престиж"

ІІ місце — команда Ніжинської гімназії №1

ІІІ місце — команда Ніжинської гімназії № 13

 

Всі команди — учасники отримали подяки та грамоти ну і звичайно цікаві, корисні та незвичайні подарунки.

 

Щиро вдячні членам журі нашого конкурсу:

1. Градобик Валентині Валентинівні – начальнику Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області.

2. Пономаренко Надії Олексіївні – заступнику начальника Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області.

3. Примаченку Валерію Степановичу – директору Ніжинського будинку дітей та юнацтва.

4. Кузьменко Юлії Володимирівні — начальнику відділу міжнародних зв’язків та інвестиційної діяльності Ніжинської міської ради Чернігівської області.

5. Тимченко Анжелі Володимирівні – директору КЗ Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області.

6. Котеленцю Олегу Олександровичу – заступнику директора КУ Чернігівський обласний молодіжний центр, ментору програми UPSHIFT.

 

Подяку висловлюємо Суркову Василю — тренеру з інтелектуальних ігор за підготовку та проведення ІІ туру конкурсу у форматі гри "Що?Де?Коли?"

 

Дмитру Чорному — головному спеціалісту відділу міжнародних зв'язків та інвестицій Виконавчого комітету Ніжинської міської ради та Володимиру Самойлу — методисту Ніжинського будинку дітей та юнацтва за сприяння незалежному суддівству конкурсу.

 

Фестиваль-конкурс надав можливості зрозуміти важливість формування лідерської позиції в учнівської молоді розпочинається з учнівського самоврядування, адже саме тут можна розкрити свій потенціал та сформувати гідну громадянську лідерську позицію.

 

Сьогодення ще більше єднає молодь, як народ – сильний, як націю – могутню, як країну – вільну!

 

Бутенко Світлана, керівник гуртка «Лідер» при Ніжинському будинку дітей та юнацтва

 

Ми у соцмережах